ciernenabielom.sk

process
JARNÁ AKCIA na celý apríl - Pri objednávke nad 33€ vám k poštovnému zdarma odrátame aj 5€ zľavu - viac info TU
Knižné tričká a tašky

Zoznamy ...


Knihy, poštovné zdarma

Facebook Čierne na Bielom Instagram Čierne na Bielom



Túžba

autor:
Túžba
žáner:
autor:
pôvod autora:
vydavateľstvo:
ilustroval:
rok vydania:
jazyk:
SK 
počet strán:
465 
väzba:
Pevná 
prebal:
má 
stav:
Papierový prebal poškodený 
kusov na sklade:
cena: 1.30 €


Prvý diel jej románovej trilógie Chirurg A r ž a n o v vyšiel roku 1960 v druhom vydaní a bol v krátkom čase rozpredaný. Tento živý a svieži román z lekárskeho prostredia, nastoľujúci problémy rodinného života v socialistickej spoločnosti, mal veľký úspech v Sovietskom sväze i v zahraničí. Aj slovenskí čitatelia na mnohých konferenciách, diskusiách a besedách pretriasali manželstvo chirurga Aržanova a Oľgy, ich rozvod i Oľginu novú lásku k inžinierovi Tavrovovi. Dnes majú slovenskí čitatelia v rukách celé rozsiahle dielo A. Kopťajevovej.
V poslednom diele trilógie sa stretáme s hlavným hrdinom románu Ivanom Ivanovičom už s druhou žeiTou po boku, Variou. Jakutke Va-rii pri tom, že si získala chirurga Aržanova, splnil sa aj jej životný sen: s mužovou pomocou sa stala lekárkou. Stretávame sa tu s lekármi, ktorí obetavo zachraňovali životy hrdinných obrancov rodnej vlasti: s Rešetovom, Zlobinom, ich rodinami, so Sofjou Šeferovou, aj s Larisou Firsovovou a jej synom Aľoškom. Stretáme sa s Natašou Čisťakovou, ktorá je už manželkou nám známeho hrdinu Korobova a matkou dvojčat, ale trpí následkami vojny a musí sa podrobiť ťažkej operácii. Stretáme sa zase zblízka a Jelenou Denisovnou a jej dcérkou Natašou, s Logunovom, ktorý je ešte vždy zaľúbený do Varie, a 3 mnohými inými známymi. K týmto známym z románu sa pridružuje bohatá galéria nových postáv: lekárov, a najmä pacientov, ktorí ešte po dlhých rokoch trpia úrazmi z vojny a sú živou obžalobou a pro testom proti vojne.
Tretí diel trilógie Túžba sa odohráva zväčša v Moskve, po vojne. Mierové časy prinášajú nové problémy. Chirurg Aržanov, ktorý hladal nové cesty v medicíne tak na Sibíri, ako aj za vojny v poľ-ných nemocniciach, kde nadšene a sebaobetavo pracoval za najťažších podmienok, má teraz v Moskve ovela väčšie možnosti. V boji o záchranu ľudských životov ani teraz nemyslí na seba. často s najväčším rizikom hľadá a uplatňuje nové metódy v chirurgii. Často sa stretá s nepochopením, ba aj s odporom A čo ho najviac deprimuje, zapochybovala o ňom aj Varia. Tak skrsá medzi manželmi nedorozumenie, ktoré vedie k roztržke i napriek tomu, že majú malého synčeka Mi-šutku. Preto je pre chirurga Arža-nova rozlúčka s Variou ovela ťažšia, ako bol rozchod s Olgou.
A] v Túžbe Antoniny Kopťajevo-vej, napísanej tiež živo, pestro a pútavo, defiluje pred čitateľom popri známych hlavných hrdinoch aj množstvo epizodických postáv z rozličných prostredí a rôznych osudov. Cez ne autorka otvára čitateľovi hlboký pohľad do života a núti ho zamýšľať sa nad ním. A ak už prvý podnetný diel románu vyvolal taký ohlas, tak tento tretí diel ho strojnásobí.




  • Boží dom

    Boží dom

    Shem Samuel

    4,00 €
  • Kolegové

    Kolegové

    Aksjonov Vasilij (aksionov)

    1,20 €
  • Loď nádeje

    Loď nádeje

    Barnard Ch.& Siegfried S.

    1,80 €
  • Nežádoucí

    Nežádoucí

    Barnard Ch.& Siegfried S.

    1,30 €
  • Vesnický lékař

    Vesnický lékař

    Coolen Antoon

    1,40 €
  • Doktor v domě

    Doktor v domě

    Gordon Richard

    1,50 €
  • Liek

    Liek

    Hailey Arthur

    1,80 €
  • Pán profesor, kde máte dcéru

    Pán profesor, kde máte dcéru

    Horváth Zoltán Géza

    1,40 €
  • Babylonský dom

    Babylonský dom

    Jersild Per Christian

    1,80 €
  • Ivan Ivanovič

    Ivan Ivanovič

    Kopťajevová Antonina

    1,40 €
  • Priateľstvo

    Priateľstvo

    Kopťajevová Antonina

    1,50 €
  • Túžba

    Túžba

    Kopťajevová Antonina

    1,30 €
▪ PODPORA

Neváhajte nás kontaktovať s akoukoľvek otázkou pomocou formulára alebo na telefónnom čísle:
+421 918 656 488

Antikvariát Čierne na Bielom
 

© 2024 ČIERNE NA BIELOM

web by niw.sk