0,00 EUR
0 ks
Zoznamy ...
Pitie čaju má svoj pôvod v Číne. Chuť tohto lahodného nápoja poznali už pred mnohými storočiami. Do Európy sa však dostal až v 17. storočí. Od začiatku tu išlo o veľký obchod. Za britského impéria vybudovali obchodné cesty a stanovištia, ktoré zabezpečovali dovoz čaju z Číny, Indie a Indonézie, neskôr z Ruska a Kene. Príprava čajových zmesí sa stala umením. Ilustrovaný sprievodca po významnejších svetových druhoch čaju vo vás vzbudí záujem, aby ste spoznali a vychutnali nové arómy a skúsili si pripraviť zmrzlinu a zákusky na báze čaju. Oolong, Lapsang, Darjeeling, Pušný prach, Pomarančový pekoe, Ružový pouchong – názvy sú vzrušujúcejšie viac než „raňajkové zmesi“. V texte sa opisuje ako sa čaj začal piť, aké je dôležité ochutnávať a pripravovať čajové zmesi, obrad čajovej slávnosti v Japonsku, preteky lodí s nákladom čaju a ďalšie pútavé fakty o tomto univerzálnom nápoji.
Kott Vladimír
Matuška P.,Kardos E.
Strelka F.
Viac autorov
Wheater Caroline
Horecká Jana
Valter Karel
Augustín Jozef
Schmidli Kurt
Doeserová Linda
Norwood Pratt J. Rosen Diana
Matuška P.
Neváhajte nás kontaktovať s akoukoľvek otázkou pomocou formulára alebo na telefónnom čísle: +421 918 656 488
▪ Kontaktné údaje
▪ O nás
▪ ciernenabielom@gmail.com
▪ facebook@ciernenabielom
▪ instagram#ciernenabielom
© 2024 ČIERNE NA BIELOM
web by niw.sk