ciernenabielom.sk

process
JARNÁ AKCIA na celý apríl - Pri objednávke nad 33€ vám k poštovnému zdarma odrátame aj 5€ zľavu - viac info TU
Knižné tričká a tašky

Zoznamy ...


Knihy, poštovné zdarma

Facebook Čierne na Bielom Instagram Čierne na Bielom



Nežiadúce účinky

autor:
Nežiadúce účinky
žáner:
autor:
pôvod autora:

USA 

vydavateľstvo:
edícia:
rok vydania:
jazyk:
sk 
počet strán:
110 
väzba:
Pevná 
prebal:
nemá 
stav:
odreté rohy a hrany knihy 
kusov na sklade:
Ľutujeme, položka už nie je skladom.


Skončil som rýchlokurz čítania a dokázal som prečítať Vojnu a mier za dvadsať minút. Je to o Rusku. To je v podstate môj dojem zo života... je plný samoty, biedy, utrpenia a nešťastia – a všetko to nejako rýchlo skončí.

Nežiaduce účinky obsahujú 17 poviedok a fejtónov, ktoré predtým vyšli časopisecky v magazíne The New Yorker či v denníku The New York Times. V knižke nájdeme aj literárne evrgríny ako Spomienky na Needlemana či Kugelmassovu epizódu, ktorá patrí k vrcholom jeho poviedkovej tvorby a v roku 1977 bola ocenená O. Henryho cenou. Zbierku otvára vtipná spomienka vševediaceho rozprávača na kolegu Sandora Needlemana. Už z prvých viet nám je úplne jasné, o aký príbeh pôjde: „ Ani po mesiaci sa neviem zmieriť s tým, že Sandor Needleman nie je medzi nami. Zúčastnil som sa aj na kremácii a na žiadosť jeho syna som doniesol aj špekáčky, no len málokto z nás vtedy pomyslel aj na niečo iné ako na žiaľ.“

Woody Allen už viac ako štyridsať rokov zabáva svojich priaznivcov ako režisér, herec, spisovateľ i muzikant. Na jeho sofistikovaných poviedkach sa zasmejú aj tí, ktorí jeho filmy veľmi nemusia, no zhodujú sa v názore, že autor je neskutočne inteligentný a dovoľuje si odtabuizovať bezmála všetko. Uťahuje si z náboženstva, a predsa sa nerúha, vysmieva sa zo stereotypov, ale bez akýchkoľvek predsudkov.
Čaro jeho vtipov spočíva aj v tom, že či už s jeho názormi na život, Boha, náboženstvo, partnerské vzťahy, sex a umenie súhlasíme, alebo nie, často sa na nich schuti zasmejeme. Woody sa pýta, snaží sa rozlúsknuť hádanky ľudskej existencie, neúnavne pátra po zmysle života, a hoci je jeho cesta za pravdou dlhá a kľukatá, dobre sa na nej baví a my s ním.
Nežiaduce účinky obsahujú 17 kratších útvarov, ktoré predtým vyšli časopisecky v magazíne The New Yorker či v denníku The New York Times. V knižke nájdeme aj literárne evergríny ako Spomienky na Needlemana či Kugelmassovu epizódu, ktorá patrí k vrcholom jeho poviedkovej tvorby a v roku 1977 bola ocenená O. Henryho cenou. Zbierku otvára vtipná spomienka vševediaceho rozprávača na kolegu Sandora Needlemana. Už z prvých viet nám je úplne jasné, o aký príbeh pôjde: „Ani po mesiaci sa neviem zmieriť s tým, že Sandor Needleman nie je medzi nami. Zúčastnil som sa aj na kremácii a na žiadosť jeho syna som doniesol aj špekáčky, no len málokto z nás vtedy pomyslel aj na niečo iné ako na žiaľ.“

Woody Allen sa narodil roku 1935 ako Allen Stewart Konigsberg v Brooklyne v New Yorku. Slovenskému čitateľovi je známy predovšetkým ako filmový režisér a herec, menej už ako spisovateľ a džezový klarinetista. Kariéra Woodyho Allena bola rýchla a priamočiara. Ako študent prispieval do novín, kde jeho vtipy rozosmievali milióny divákov; odhaduje sa, že vymyslel viac ako dvetisíc vtipov. Časopisecky publikoval aj poviedky, ktoré neskôr vydal v štyroch zväzkoch Without Feathers, Getting Even, Side Effects a Mere Anarchy. Side Effects nadväzujú na tradíciu autorových skorších zbierok, kde Woody Allen s nenapodobiteľným humorom spomína na časy minulé, vtipne glosuje súčasnosť a do budúcnosti sa pozerá cez prizmu irónie, ba až čierneho humoru.




  • Rozvětvený paroháč (výbor povídek)

    Rozvětvený paroháč (výbor povídek)

    Aymé Marcel

    1,50 €
  • Prvá jazdecká

    Prvá jazdecká

    Babeľ Isaak E.

    1,80 €
  • Rozmarné poviedky

    Rozmarné poviedky

    Balzac Honoré de

    1,80 €
  • Rojčivá mladosť

    Rojčivá mladosť

    Béla Balázs

    1,50 €
  • Plánka

    Plánka

    Ezerová Regina

    1,60 €
  • Kaleidoskop

    Kaleidoskop

    Goľavkin Viktor

    1,20 €
  • Strom detstva

    Strom detstva

    Iskander Faziľ

    1,50 €
  • Ponúknite sa jarabinou (poviedky)

    Ponúknite sa jarabinou (poviedky)

    Jašin Alexander

    1,50 €
  • Noc dvíha kotvy (malý formát)

    Noc dvíha kotvy (malý formát)

    Koneckij Viktor

    1,00 €
  • Literární poklesky

    Literární poklesky

    Leacock Stephen

    1,20 €
  • Hnedý vlk

    Hnedý vlk

    London Jack

    3,60 €
  • Volání divočiny a povídky z Aljašky

    Volání divočiny a povídky z Aljašky

    London Jack

    1,50 €
▪ PODPORA

Neváhajte nás kontaktovať s akoukoľvek otázkou pomocou formulára alebo na telefónnom čísle:
+421 918 656 488

Antikvariát Čierne na Bielom
 

© 2024 ČIERNE NA BIELOM

web by niw.sk